Twentse Ambassade vijf jaar!

Met een bescheiden borrel en inspirerende verhalen heeft de Twentse Ambassade haar vijfjarige bestaan gevierd. De festiviteiten werden gehouden in de Twentse Streekproductenwinkel ‘Twente in de Markthal’ in Rotterdam. Vanwege de corona-maatregelen was gekozen voor een bescheiden opzet.

Op 25 september 2015 ging de Twentse Ambassade – een initiatief van Twentse ondernemers – van start in Amsterdam. Toenmalig Commissaris van de Koning Ank Bijleveld gaf samen met – de helaas inmiddels overleden – Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan het startschot hiervoor. Op de Amsterdamse grachten stonden een aantal paarden in het kader van promotie van de Military Boekelo-Enschede.

Nu vijf jaar later zijn er vele projecten, handelsmissies en acties gehouden om Twente pro-actief op de kaart te zetten. De Twentse Ambassade heeft bovendien al jarenlang een stabiel ledenaantal en er zijn – naast Amsterdam – ambassadeurs voor Twente actief in Rotterdam, Maastricht, Curacao en Suriname. Verder is er sinds december 2019 een echte Twentse Streekproductenwinkel in de Rotterdamse Markthal.

Tijdens de feestelijke middag mocht directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade een speciaal voor de Twentse Ambassade ontwikkelde sinaasappel-likeur aan gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van Overijssel overhandigen. De likeur met de naam ‘Ambassadeur’, gemaakt door Distilleerderij Horstman uit Losser, smaakt geweldig! Buitengewoon eervol dat deze heerlijke likeur voor ons gemaakt is. Uiteraard is de ‘Ambassadeur’ voortaan bij ons in de winkel te krijgen!

Er waren naast de heerlijk vers getapte Twentse biertjes van het biermerk Huttenkloas, ook veel inspirerende verhalen van onder andere de gedeputeerde, de directeur, winkelmanager Roelof Care en minister Ank Bijleveld. Ook kwamen er mooie woorden van de Twentse Ambassadeurs van Amsterdam Rotterdam Maastricht Curacao en Suriname. Ons enthousiaste team onder leiding van de bevlogen winkelmanager maakten er een mooie middag van, net als de producenten van het bedrijf Twentefruit die met hun wagen naar Rotterdam waren gekomen. Ook veel dank aan de collega’s van de Markthal die ons enorm geholpen hebben!

Verder werd deze middag ons prachtige Twentse Kerstpakket gepresenteerd! Een pakket voor (h)eerlijke producten van de echte Twentse streekproducten leveranciers. De Twentse Ambassade werkt hierin verder samen met Makro Kerstpakketten. De bedrijven Hollandia, Bolletje en HST zijn hier vervolgens fantastisch bij aangehaakt.

En RTV Oost was er ook bij: https://www.rtvoost.nl/nieuws/1311896/Vijf-jaar-Twentse-ambassade-Nu-ook-Amerika-veroveren