6 maanden Twentse Ambassade Amsterdam

De eerste zes maanden zijn voorbij gevlogen. Het motto van de ambassade? Doen is het nieuwe denken! En dat doen we! Als een wervelwind gaan we door Oost en West om allerlei ideeën onder de aandacht te brengen en projecten op te starten. Samenwerkingsverbanden worden aangegaan en handelsmissies opgezet. We ontmoeten heel veel nieuwe mensen, die het leuk vinden om op deze manier met Amsterdam en Twente in aanraking te komen en zaken te doen. Twente is geland in de Randstad. Daar kan niemand omheen.

Faciliteiten
In de afgelopen zes maanden is de ambassade op drie niveaus aan de slag gegaan. Allereerst maken we het voor ondernemers die zaken willen doen in het Westen en met het Oosten makkelijker. Vanuit de zes grachtenpanden worden allerlei faciliteiten aangeboden. Tientallen bedrijven en organisaties hebben zich inmiddels aangesloten. Een top begin!

Brugfunctie
Daarnaast creëren we een brugfunctie tussen Twente en Amsterdam. Zo zijn we bezig om met internationale handelsmissies van Amsterdam mee te gaan, worden er partnerschappen aangegaan met netwerk- & businessclubs in het Oosten en het Westen en worden kansen gecreëerd om aan te sluiten bij verschillende zakelijke en promotionele activiteiten in de Randstad. Onze ‘Amsterdam Assistant’ heeft inmiddels zo’n 20 Twentse bedrijfsuitjes in de Randstad georganiseerd en gecoördineerd. En ook andersom gaan we dat doen.

Promotie
En op het gebied van Twente promotie worden de eerste projecten uitgewerkt en onderzocht op haalbaarheid. Denk aan projecten op het gebied van kunst, cultuur, food & streekproducten, wetenschap & innovatie, film, ondernemen, toerisme en internationalisering. Onze deelname aan het Amsterdam Light Festival, met 800.000 bezoekers, was slechts het begin. Plannen om de ambassade ook elders in Nederland en in het buitenland neer te zetten zijn inmiddels gemaakt. Heeft u vragen, ideeën en suggesties? Neem gerust contact met ons op. Bel 020 750 83 84 of stuur een mail naar info@twentseambassade.amsterdam.