JSF-pleidooi Twentse Ambassade werkt

Bijna was Overijssel (en daarmee ook Twente) vergeten, maar na kritische geluiden van de Twentse Ambassade richting de Koninklijke Luchtmacht, vliegt de JSF op dinsdag 7 juni alsnog boven Overijssel (Twente), Groningen, Drenthe en Limburg. 

Met veel tamtam kondigde de Koninklijke Luchtmacht vorige week aan dat de Joint Strike Fighter (JSF), de nieuwe straaljager van de Luchtmacht, een kennismakingsrondje ging vliegen boven Nederland. Tot verbazing en teleurstelling van de Twentse Ambassade werden de provincies Groningen, Drenthe, Limburg en Overijssel vergeten. Onbegrijpelijk. Zeker ook omdat alleen al in de regio Twente er vele Twentse bedrijven betrokken zijn geweest bij de bouw van het toestel.

Na flink aan de bel trekken en dankzij de aandacht bij RTV Oost, ging het ministerie van Defensie overstag. “Toen we de reacties zagen, hebben we besloten te kijken naar andere mogelijkheden”, aldus een woordvoerder. De eerste kennismakingsronde werd vanwege de mist afgelast, op 7 juni een herkansing. Ditmaal doet de JSF wel heel Nederland aan, met een prachtige vlucht over Overijssel richting Twente en weer terug. Zoals het hoort. De Twentse Ambassade is trots op het resultaat!

Mission Accomplished!

Lees verder op RTV Oost: artikel 2 juni: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=245777

Lees verder op RTV Oost: artikel 7 juni: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=246021&cat=1&_ga=1.95852955.649200908.1465881590

jsf2    jsf3