Lichtkunstwerk Bucky Ball ingang innovatiepad

Twee maanden lang straalde het Twentse lichtkunstwerk Bucky Ball tijdens het Amsterdam Light Festival in 2015/2016. Ruim 800.000 mensen zagen het kunstwerk. Daarna kreeg het voor acht maanden een opvallende plek naast de Saxion Hogeschool midden in Enschede. En nu heeft het kunstwerk een nieuwe definitieve plek gekregen en vormt het de ingang van het nieuw aan te leggen innovatiepad op Kennispark Twente. Een prachtplek.

De innovatieve bal ligt nu bovendien in de omgeving van de Grolsch Veste. Dankzij wethouder Jeroen Hatenboer en zijn ambtenaren, Odin Landschapsontwerpers en Flow of Innovation kunnen we de komende jaren blijven genieten van dit unieke kunstwerk, dat op initiatief van de Twentse Ambassade Amsterdam door wetenschapper Dave Blank en kunstenares Bianca Leusink is gemaakt. Foto’s van de nieuwe locatie zijn gemaakt door Johan Beltman.