Ideeën gezocht voor ‘Heb Twente Lief-dag’

Op 6 januari 2017 was het precies 150 jaar geleden dat Jacobus Joannes van Deinse in Enschede werd geboren. Veel mensen zal het ontgaan zijn, maar prof. dr. Gert-Jan Hospers schreef over hem in zijn column in de Tubantia. Aan Van Deinse hebben we te danken dat er op de Twentse vlag een steigerend paard staat afgebeeld. Hij schreef onze hymne ‘Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons schone en nijvere Twente’. Van Deinse was iemand die zich inzette voor de Twentse zaak. Op zijn grafsteen staan dan ook de veelzeggende woorden: ‘Hij had Twente lief.’

Twente kan trots zijn op Van Deinse en er een voorbeeld aan nemen. Daarom neemt de Twentse Ambassade het initiatief om een ‘Heb Twente Lief-dag’ te organiseren.

Maar we hebben uw hulp nodig. Hoe moet zo’n dag eruit komen te zien? En hoe kunnen we de Randstad op een leuke manier betrekken? Daarom deze oproep.

Mail ons: Gezocht: leuke ideeën voor ‘Heb Twente Lief-dag’