Universiteit Twente en Twentse Ambassade houden ‘Pop-up University’ in Rotterdam

Universiteit Twente en Twentse Ambassade Rotterdam / Den Haag op zoek naar vwo-scholieren

De Universiteit Twente (UT) en de Twentse Ambassade organiseren op 30 november 2017 in de middag een zogenoemde ‘Pop-up University’ in Rotterdam. Doel van de Twentse ‘Pop-up University’ is om scholieren van 4, 5 en 6 vwo uit het westen van het land te interesseren om een opleiding op de UT te gaan volgen. De partijen organiseren allerlei activiteiten voor de scholieren. De Pop-up University vindt plaats in Foyer Café & Theater Walhalla op Katendrecht. Decanen van Rotterdamse scholen zijn in de ochtend welkom op een speciale bijeenkomst.

De Twentse universiteit behoort tot de top drie van beste universiteiten van Nederland. Dit kwam onlangs naar voren in de Keuzegids Universiteiten 2018. De UT mag het zogeheten Kwaliteitszegel ‘Beste Technische Universiteit’ dragen, voor de hoogste totaalscore van alle technische universiteiten. Ondanks de landelijke erkenning van de kwaliteit van de UT blijft de instroom van studenten uit het westen van het land achter. “We zien dat studenten uit het westen van het land minder snel denken aan andere delen van het land zoals het oosten. En dat is jammer. We hebben namelijk genoeg studies die je bijvoorbeeld in de Randstad niet kunt volgen”, stelt woordvoerder Erik van Dijk van de Universiteit Twente. “Met de Pop-up University proberen we scholieren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de mogelijkheden die wij in Oost-Nederland hebben te bieden.”

De UT organiseert twee keer per jaar een open dag. De tweede open dag is net halverwege november geweest, maar door nu ook een ‘Pop-up University’ in Rotterdam te organiseren, wil de UT bij scholieren uit die regio het onderwijsaanbod extra onder de aandacht brengen. De open dag die in Rotterdam gehouden gaat worden, is gebaseerd op de originele versie, maar dan op een kleinere schaal. Het is de bedoeling dat er komend jaar meerdere activiteiten in het kader van de ‘Pop-up University’ worden gehouden. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in andere delen van de Randstad. De eerste activiteit van de ‘Pop-up University’ was in april in Amsterdam.

“We zijn een jaar geleden met de Twentse Ambassade in Rotterdam begonnen. Nu brengen we ook studeren in Twente dichterbij”, zegt directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade. “Zo kunnen scholieren dichtbij huis al even proeven van studeren in Twente. En dat past bij wat we met de ambassade in Rotterdam proberen te realiseren. Twente dichterbij brengen.”

Foyer Cafe & Theater Walhalla 30 november 2017
Op donderdag 30 november zijn scholieren van 4, 5 en 6 vwo van harte welkom om deel te nemen aan de open dag van de Universiteit Twente in Rotterdam. Scholieren kunnen van 13.30 tot 16.30 uur terecht in het Foyer Cafe & Theater Walhalla aan de Veerlaan 11 in Rotterdam. Daar kunnen ze op allerlei manieren informatie krijgen. Uiteraard mogen de scholieren ook iemand meenemen.

Tijdens de bijeenkomst krijgen scholieren een brede kijk op de opleidingen, maar ook op de campus en de Universiteit Twente. Scholieren kunnen er ontdekken wat ze kunnen gaan studeren en zogenoemde ‘speeddates’ aangaan met studenten van opleidingen die ze interessant vinden. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan spannende proefjes en experimenten bij Science on Tour. Leerlingen uit 5 en 6 vwo worden gewezen op bijzondere masterclasses (van acht weken). Leerlingen die zich willen verdiepen in de vakgebieden Ondernemerschap of Kwantummechanica, kunnen deze masterclasses vanaf januari (deels online) gaan volgen. Meer informatie: https://www.utwente.nl/onderwijs/pre-university/pre-u/masterclasses/blended/

Verder is er informatie te krijgen over onder andere studiefinanciering, studievoorschot en zorgverzekering, maar ook over studeren en studentenhuisvesting in Enschede, de unieke campus van de UT en de vele mogelijkheden daar op het gebied van sport en cultuur. Scholieren die meer willen weten en/of zich willen aanmelden: https://www.utwente.nl/nl/popupuniversity/