Twentse Ambassade Maastricht / Aachen

Onder het motto: “De grens tussen Twente en Duitsland kunnen we wel wat oprekken”, moet in Maastricht een derde Twentse Ambassade komen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een vereenvoudigde versie in het Zuiden van het land. Het is in eerste instantie niet de bedoeling om in Maastricht ook een pand te betrekken. De focus in het Zuiden van het land zal voornamelijk liggen op het organiseren van diverse Twentse Handelsmissies en promotie / lobby van de regio.

De ambassade in het Zuiden krijgt de naam Maastricht / Aachen mee. Er zullen dus ook handelsmissies in Duitsland georganiseerd gaan worden. Verwachting is dat de eerste activiteit eind augustus 2018 gehouden zal worden, drie jaar na de start in Amsterdam. De Twentse Ambassade Maastricht / Aachen zal door een ‘gouverneur’ ter plaatste gerund gaan worden.