Twente in de Markthal is een initiatief in 2019 en 2020 en daarna gestopt.
Haal wat Twents in huis
Onder het motto: ‘Ontdek Twente in de Markthal Rotterdam’ is er sinds 12 december 2019 een officiële Twentse Streekproductenwinkel in de Markthal. Hier worden een reeks van bijzondere en heerlijke Twentse streekproducten verkocht. Van bijzondere wijnen, bieren en fruitsappen, tot worsten, mosterd, tapenade en spreads, pasta, soepen, meel, chocolade en nog veel meer! Heerlijke producten en lekkernijen om te bakken, te koken of voor ontbijt, lunch of borrel. In de Rotterdamse Markthal is een jaar lang de smaak van Twente te proeven!
Liefdevol en lokaal gemaakt
Weten wat je eet, waar het voedsel vandaan komt en hoe het is gemaakt,
wordt steeds belangrijker. Goed en gezond voedsel, transparant en traceerbaar, lokaal geproduceerd. Daar draait het om. En omdat producten in Nederland zijn gemaakt, is het ook goed voor het milieu. De Twentse streekproducten komen allemaal van de lokale Twentse boeren en voedselproducenten. Op deze website staan hun verhalen. Mensen die met passie en liefde voor het vak en het product, dagelijks in Twente (provincie Overijssel) in de weer zijn.
Innovatief en duurzaam
De agro en food keten is belangrijk voor de provincie Overijssel. Ze is goed voor 10% van de toegevoegde waarde, 15% van de banen en 70% van het grondgebruik. In Overijssel worden agrarische en food bedrijven gestimuleerd om te verduurzamen. Ondernemers worden uitgedaagd om innovaties te stimuleren die oplossingen geven op zes gebieden: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, natuurrijk ondernemen en de boer als buur. De Twentse Streekproductenwinkel maakt dit onder andere zichtbaar met smaakvolle resultaten.
Met dank aan:

Twentse producenten
Twente in de Markthal Rotterdam
De Twentse Streekproductenwinkel is een initiatief van de Twentse Ambassade en Aanstreekelijk (Oldenzaal / Delden). De winkel wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie Overijssel.
Met de stand wordt, door middel van de verkoop en promotie van streekproducten, de Twentse regio bij een groot publiek onder de aandacht gebracht, aandacht gevraagd voor goed en gezond voedsel, dat transparant, traceerbaar en lokaal geproduceerd is.
Verder wordt het Overijsselse verhaal over de verduurzaming en innovatie van de agro- en foodketen verteld.